onsdag 4. mars 2009

Hagen om vinteren

Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene for å se større versjoner

Øverst: Snømåking dreier seg ikke bare om få unna snøen slik att innkjørselen blir farbar. Om sommeren prøver vi å gjøre hagen pen ved hjelp av blomster og andre vekster. Om vinteren bruker vi snømåkingen til å gjøre hagen og gårdsplassen tiltalende.


Nest øverst: Det meste av utsmykningsarbeidet tar snøen seg av på egen hånd. Uberørte snøflater er vakre. Vi prøver derfor å rote til så lite som mulig, men noe må vi "ødelegge" for å få deponert all snøen vi måker vekk fra innkjørselen og gårdsplassen. De store haugene i bakkant ligger på en plen som ligger om lag 2 meter under bakkenivået ovenfor. De består av snø som er måkt for hånd i løpet av vinteren. Var det noen som sa at vinteren var tiden da hageeiere kunne slappe av og ta seg igjen?


T.v.: Vinteren er både en skulptør og dekoratør. Deler av vinteren er hagen en skulpturpark fylt med naturens egenproduserte kunstverker. Trær og busker har det kanskje ikke alltid så godt under et tungt lag av snø, men får som regel liten hjelp av oss. Snøen er dekorativ. Å slå eller riste snøen av trærne anser vi nesten som hærverk.




T.h.: Noen blir overrasket når vi forteller om snømengdene i Drøbak. Det burde de ikke bli. Denne vinteren er ikke noe særsyn. Vi husker ikke detaljer fra år til år, men når noen forteller om hvor lite snø det var i fjor og årene før det, protesterer vi. Snø er det nesten hver vinter hos oss. Til dels mye også. Drøbak er et "snøhøl" for å si det litt respektløst. Merkelig forresten, for i den varme årstiden er det relativt lite nedbør. Det er vel kanskje derfor folk ikke tror det er noe særlig snø her.

Ingen kommentarer: