lørdag 19. mai 2012

Naboen går fri

 Foto: Kow d.e. 15052012 ©
Klikk på bildene for å se større versjon 

Se godt på dette bildet for her ser du et av naturens undere. Naboens tulipaner får stå i fred for rådyrene.


Våre stemorsblomster blir spist omtrent straks de blir plantet ut. Denne praktfulle krukka har fått stå i fred hos naboen som bor noen få meter unna, i et par-tre uker allerede.


Vi kan ikke ha tulipaner i hagen, og stemorsblomster kan vi bare ha på verandaen.
Ellers blir de spist av rådyrene.
Slik har det vært i alle år siden vi bygde og anla hage her i 1983.

Sparer naboens blomster
Naboen som bor på den andre siden av den relativt smale vegen som går gjennom boligområdet, får ha både tulipaner og stemorsblomster i fred.
Når rådyrene går eller løper langs det mest brukte tråkket gjennom vår hage, er de i underkant av 10 meter fra naboens blomsterbed som står fullt av fristende tulipaner.
Krukka som er struttende full av friske, saftige stemorsblomster står enda et par-tre meter nærmere.
Men rådyrene som glupsk spiser de samme slags plantene, samt mye annet, i vår hage, lar seg ikke friste.
Dette ser jeg ingen logisk forklaring på.
Gjør dere?

3 kommentarer:

Nora sa...

Nei, dette ser jeg ingen logisk forklaring på heller. Håper naboens tulipaner er plassert sånn at dere kan nyte synet av de iallefall!
Vi kan ikke heller ha tulipaner og annet som rådyrene liker. Både rådyr og hjort er stadig innom hos oss og det hender til og med at de overnatter i hagen. Bare å kapitulere og satse på sånt de ikke liker istedet! Men så vidt jeg vet gjör ikke "våre" rådyr forskjell på oss og nabene, her spiser de i alle hager.

winther sa...

Jada, både tulipanene og stemorsblomstene ser vi til vår store forundring når vi henter post og når vi går eller kjører ut av eller inn på gårdsplassen. Men det er fattig trøst. Vi skulle så gjerne hatt våre egne blomster. Dyrene overnatter her også. Og for et par år siden ble en rådyrkalv født hos vår nærmeste nabo i nord. Det var vi "delvis vitne til" fra vårt kjøkkenvindu.

Anonym sa...

Hi, vi har til tider hatt besøk av rådyr, men ikke i år. Jeg har prøvd flere ting, den ene er å legge ut menneske hår, jeg strø det bare rundt omkring. Jeg har ikke sett tegn til dem i år. Koselig med fødselen det var litt av en opplevelse. Sliter med brunsnegler også da vi har friområde bak huset, jeg har begynt å vanne med hvitløk og det kan også ha en effekt på rådyr og andre dyr.