tag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post23640765252297286..comments2023-10-04T09:17:16.206+02:00Comments on Hagekroken: Kvedewintherhttp://www.blogger.com/profile/12136062388480751897noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-64206371199397634422014-07-02T13:08:58.756+02:002014-07-02T13:08:58.756+02:00Hei. Jeg har vokst opp med bruk av kvede. Det esse...Hei. Jeg har vokst opp med bruk av kvede. Det essensielle er koketid. Ofte koker vi mos, gele og syltetøy to til tre timer, både for å få bort bitterstoffene, og for å få den dype fargetonen på geleen. Det må passes godt, siden frukten er pektinrik. Bruk gjerne frøene i gas kokt med syltetøy som har en tendens til å bli tynne. Ren pektin, og gammelt husmortriks. Hermetisert kvede til vaniljeis erAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-32590965269562468352011-02-12T15:13:43.974+01:002011-02-12T15:13:43.974+01:00Hei, Kristin. Jeg så de siste sekundene av innslag...Hei, Kristin. Jeg så de siste sekundene av innslaget, men fikk ikke med meg prosessen. Derfor: Takk for innspillet! Om kvede klarer seg hos deg vet jeg ikke, men jeg ville prøvd. Lykke til.wintherhttps://www.blogger.com/profile/12136062388480751897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-54805871876083903442011-02-12T13:13:09.914+01:002011-02-12T13:13:09.914+01:00Hei:) De lagde nettopp kvede/eple smuldrepai på TL...Hei:) De lagde nettopp kvede/eple smuldrepai på TLC norge..<br />Kveden ble rensket og fjernet kjerne på, kokt i sukkerlake i ca20-25min...blandet med epler og lagt i ildfast form med ett lag smuldredeig på toppen...<br />De brukte speltmel her...men det er vell valgfritt...<br />Smuldredeigen var 200g mel, 100 sukker og 100g smør, evt bland i litt havregryn...dette såg godt ut:) muligens at de Kristin:)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-80934968764740145172010-02-05T20:44:42.939+01:002010-02-05T20:44:42.939+01:00Takk for opplysningen og oppskriften, Trude. Dette...Takk for opplysningen og oppskriften, Trude. Dette skal jeg prøve.wintherhttps://www.blogger.com/profile/12136062388480751897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-78261193035712925312010-02-05T18:09:15.200+01:002010-02-05T18:09:15.200+01:00Hei,
har akkurat lagd syltetøy av kvede med "...Hei,<br />har akkurat lagd syltetøy av kvede med "vinterkrydder" - og det ble veldig godt på smak. Skrelte og skar bort kjernehusene (1150 g ferdig rensket frukt), kokte opp sammen med saft av 1 sitron, 450 g sukker og 4 dl vann. Hadde skrell og kjernehus av kvede, samt skallet av sitronen og krydder (1/2 splittet vaniljestang, 1/2 kanelstang, 3 nellikspiker og 8 kardemommekapsler) i etTrudenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-10006615508378299232009-09-24T09:18:56.295+02:002009-09-24T09:18:56.295+02:00Det har jeg også, Mia. Sans for "udda" s...Det har jeg også, Mia. Sans for "udda" saker og smaker. Men kvedemosen ble i overkant bitter. Jeg har imidlertid ikke helt skrinlagt prosjektet, som du skjønner. Finner du gode oppskrifter under din lesning, så gi meg et tips.wintherhttps://www.blogger.com/profile/12136062388480751897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-22476976296437127362009-09-23T18:15:30.243+02:002009-09-23T18:15:30.243+02:00Kvede, det er jeg ikke kjent med, tror jeg må lese...Kvede, det er jeg ikke kjent med, tror jeg må lese meg litt opp. Så synd at ingen likte moset, jeg synes det høres sån litt passe "eksotisk" ut, har litt sansen for "udde" smaker..Miahttps://www.blogger.com/profile/06323971608753801676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-69891727477072659462009-09-22T12:50:35.861+02:002009-09-22T12:50:35.861+02:00Ingen dårlig idé, Sissel. Men det må skje senere. ...Ingen dårlig idé, Sissel. Men det må skje senere. Jeg er nemlig av den oppfatning at blomster og andre pryd-"gjenstander" gjør seg best i hagen. Men når kulda kommer, ser jeg ikke bort fra at jeg følger ditt råd.wintherhttps://www.blogger.com/profile/12136062388480751897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-16617061991703667592009-09-22T11:35:29.164+02:002009-09-22T11:35:29.164+02:00Hei! Litt synd å la de flotte eplene ligge slik un...Hei! Litt synd å la de flotte eplene ligge slik under en busk! De er flotte å se på så mitt lille forslag er å ta de inn i en skål eller lag en blomsteroppsats... og nyt synet av de!!Lyst og luftighttps://www.blogger.com/profile/14460883011110764666noreply@blogger.com