tag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post996685310291287906..comments2023-10-04T09:17:16.206+02:00Comments on Hagekroken: Svarthyllen tar revansjwintherhttp://www.blogger.com/profile/12136062388480751897noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-91777591565005798072015-07-03T10:14:43.963+02:002015-07-03T10:14:43.963+02:00Å fryse ned bær i påvente av at man får tilstrekke...Å fryse ned bær i påvente av at man får tilstrekkelig mengde, høres klokt ut. Det rådet kan nok bli fulgt. Ellers har jeg planer om å følge din fars eksempel og lage syltetøy - både rent hyllebærsyltetøy og blanding.<br />Så til lusene: De er blå og blåsvarte og sitter tett i tett i tjukke klaser på greinene. Det er altså ikke en og annen lus, men myriader. De er så mange, og sitter slik til, at wintherhttps://www.blogger.com/profile/12136062388480751897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-35139842810186018932015-07-02T20:21:15.070+02:002015-07-02T20:21:15.070+02:00En nabo her pleide å lage vin av hyll, men jeg hus...En nabo her pleide å lage vin av hyll, men jeg husker ikke om det var av blomster eller bær. Jeg har laget hylleblomstsaft i mange år, lagrer den i fryseren. I kjøleskapet er den holdbar i noen uker. Har også laget av bærene, gjerne blandet med rips eller solbær eller f eks mynteblader. Jeg tar det jeg har, aroniabær også. Faren min lager syltetøy av hyll, det blir veldig godt, men er et Ingeborg Kringeland Haldhttps://www.blogger.com/profile/06851442837905585915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-45397381099733808422015-07-02T17:58:44.635+02:002015-07-02T17:58:44.635+02:00Kreklingsaft er, så vidt jeg vet, en antioksidant-...Kreklingsaft er, så vidt jeg vet, en antioksidant-bombe. Ett målebeger hver dag vinteren igjennom, gjør underverker. Vi har mye skogblåbær på tomta, men i år er det bare grønt. Ingen, blomster, ingen kart og ingen bær. I år håper jeg, som nevnt, på svarthylltreet, men setter min lit til svartsurbærene. De ser lovende ut.<br />Jeg skal jammen prøve grønnsåpevann på de delene av svarthylltreet som wintherhttps://www.blogger.com/profile/12136062388480751897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1649341209053070060.post-8301323106487626782015-07-02T11:08:05.669+02:002015-07-02T11:08:05.669+02:00Hyllebærsaft høres godt ut. Jeg har mest erfaring ...Hyllebærsaft høres godt ut. Jeg har mest erfaring med å lage krøkebærsaft (eller kreklingsaft, som de sier i sør). I år håper jeg at jeg skal få nok blåbær til å lage saft, men den ene blåbærbusken min ser ut som den holder på å dø. Når det gjelder problemet med lus og fugler opplever jeg det samme med morellertreet mitt. Hittil har jeg ikke fått smake en eneste morell. I år er håpet større. Jeg Ritahttps://www.blogger.com/profile/04287275620575938139noreply@blogger.com