lørdag 24. september 2016

Kvede-eplene snart modne


Foto: Kow d. e. 24092016©
Klikk på bildet for å se større versjon.


Noen av kvede-eplene er modne. De ser fristende ut, men smaker temmelig bittert
.
Vi har noen busker med japansk kvede.
Buskene er små og lave, men blomstrer rikelig og bærer som regel mange epler.

Eplene kan ikke spises slik de er fra naturens hånd.
De smaker bittert.
Men når de er varmebehandlet - dvs. kokt - kan man lage litt av hvert av dem.

Man kan f.eks. blande kvede med andre frukter.
Det har vi god erfaring med.

I år har vi lovet bort kvede-eplene til en person som skal lage likør av dem.
Oppskriften har vedkommende overtatt etter sin mor.

Kan vi bidra til et nostalgisk tilbakeblikk og produksjon av god likør, yter vi gjerne hjelp.
Likørprodusenten bor på den andre siden av Oslofjorden.
Leser hun dette, skal hun vite at noen av eplene fortsatt er små, grønne og harde, mens mange - som bildet viser - nå er modne.
Hvis hun tar kontakt, kan vi enige om når kvede-eplene kan hentes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar