tirsdag 12. juni 2012

Blomstermøte i Drøbaks nye gjestehavn


Foto: Kow d.e. 2012 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Slik så den nye restauranten i Gjestehavna ut i januar før den ble tatt i bruk. Nå er vi i juni og det er tid for åpning. En sommerlig restaurant danner i morgen kveld rammen om et møte om valg av roser og om planting i potter og urner.


Holder denne mål? På møtet i gjestehavna i Drøbak onsdag den 13. juni klokka 1900 får du bl.a. tips om valg av planter og hva du bør ta hensyn til når du planter i krukker og kar.

"Hage" er et vidt begrep.
Og urner og krukker - og avskjæringer og gamle sinkbaljer, for den saks skyld - er kommet i skuddet.
Enten du har mange mål med "innmark" eller kun en terrasse eller veranda, prøver du kanskje å skape et "grønt miljø" ved å spe på blomsterbedene med planter i krukker og kar.
Men hva slags planter skal du velge?
Og hva bør du gjøre for å sikre at  beplantningene blir til glede og ikke til bekymring og ergrelse?
Det får du greie på hvis du møter opp i restauranten i Gjestehavna i Drøbak i morgen, onsdag 13. juni klokka 1900.
Der gir Åse Sekkelsten fra Krukkegården på Åsveien tips om hva slags planter som passer i krukker og urner, hva slags urner du bør velge, hvilke hensyn du bør ta når du planter, og hvordan plantene bør stelles i løpet av sommeren.
Vil du ha friske planter til glede og fryd og ikke mistrøstige, brune planter som lider seg gjennom sommeren, møter du i Gjestehavna i morgen kveld.

Mer om roser
Der får du også vite mer om roser enn det du allerede fikk under møtet i mai.
"Rett rose på rett plass" heter Toril Linneruds innføring i rosedyrkingens edle kunst.
I Drøbak gror nesten alt over alt, men ellers i Frogn og i distriktet omkring og landet forøvrig, kan det være greit å vite hvilke roser som tåler hva, og hva enkelte sorter absolutt ikke liker.
Her kan du altså få tips som både øker gleden ved rosedyrking og betaler seg fordi dyrt ervervede roser ikke takker for seg etter den første vekstsesongen.

Bare kom
Møtet er åpent for alle.
Uansett hvor du bor.
Og det koster ingen ting å komme inn.
Kom med båt eller bil - eller med bussen.
I tillegg til orienteringene fra Sekkelsten og Linnerud får du vite mer om "Vakker hage"-plaketten "Rosenes by holder vi ren, alle som en".
Denne delen av programmet er det kultursjefen i Frogn, Pål Mørk, som tar seg av.
Hagesesongen har ikke mer enn så vidt begynt.
Så slå av TV-en og møt opp i restaurant "Sjøstjerne" i Gjestehavna i morgen kveld og få inspirasjon og faglig påfyll til en fortsatt innsats i hagen - enten du har en stor landeiendom, en liten rekkehushage eller bare en veranda i en boligblokk.
Vi sees i Gjestehavna i Drøbak.

Ingen kommentarer: