fredag 27. august 2010

Pelargoniene fikk unngjelde

Foto: Kow d.e. 27082010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Da vi gikk til sengs onsdag kveld stod pelargoniene på gårdsplassen i full blomst. Da vi stod opp torsdag morgen, så de sånn ut ...
... og sånn ... og sånn.

Hvor lenge var Adam i paradis?
Ikke før har jeg erklært min glede over at rådyrene har latt de gule rosene stå i fred denne sommeren, så dukker dyrene opp i nattas mulm og mørke og spiser i seg alle de røde pelargoniumblomstene som står slik til at de firbente kan få tak i dem.
Og der de står, må de bli stående. Det er jo det som er meningen med dem. At de skal pynte opp på den harde, steinbelagte gårdsplassen.
Dessuten: Med våre mengder av blomster, er det ikke praktisk mulig å redde alt til sikre steder.
Dronning Ingrid - og de fem prinsessene av egen avling - har jeg imidlertid - heldigvis! - vært forutseeende nok til å plassere utenfor rekkevidde.
Men det røde blomsterfloret i hjørnet av gårdsplassen, fikk en brå ende. Det samme fikk blomstene i en av de to beplantningene på den øverste plenen.
Heldigvis er bladverket nesten intakt.
Og: Alt håp om en "etterblomstring" er ikke ute.
Hvis da ikke de glupske dyrene kommer igjen og fullfører skadeverket.
I første omgang lot de nemlig flere knopper stå igjen.
Forhåpentlig får disse stå slik at det blir blomster av dem før plantene må bli flyttet innendørs for å bli reddet fra nattefrosten.
Det kan skje fort nå.

2 kommentarer:

Min Verden sa...

Så utrolig leit! Det har jeg aldri opplevd at rådyrene har tatt pelargonium. Hmmm... må være noen raringer disse i Skaubygda. Jeg har med hell strødd utover revira i hagen og bank i bordet - de har ikke spist på rosene etterpå. Vi har sett spor, men altså, rosene har fått være i fred (enn så lenge).

winther sa...

Et eller annet sted har jeg en liste over planter rådyrene ikke liker. Der mener jeg at det - slik du sier - står at de ikke liker pelargonium. Bare så synd at rådyrene ikke vet dette. De forsyner seg ufortrødent. Jeg krysser fingrene og håper at forsvarsforanstaltningene dine virker. Jeg må vel ty til avskrekkende stoffer jeg også.