Påskeavlingen av karse er gjerne vintersesongens siste.
Karse sådd på bomull gir et utmerket tilskudd av vitaminer og mineraler i en årstid hvor naturen ellers tar seg en hvil.
Karse er en populær vekst i barnehager og på skoler, men egner seg selvsagt like godt på kjøkkenet hjemme.
Den er utmerket som "krydder" på tomat og kjøttpålegg - ja, til det meste - men egner seg dårlig til varmebehandling.
Den bør spises rå.
Dyrket på bomull er den ren og delikat, og kan spises i sin helhet.
Mange klipper av de grønne toppene og bruker dem, men går da glipp av mye smakfullt kryddergrønt.
Frøposene er merket med "siste salgsdag", og man bør ikke kjøpe frø som er gått ut på dato, men skulle du ha gammelt karsefrø et eller annet sted, så ikke kast det.
Vårt frø er merket "Sep. 07", men spirer fortsatt så godt som 100 prosent.
Nå lar vi gressløk og pepperrot og andre utendørs urter overta og sette smak på maten, men når vinteren kommer, er det fram med karsefrøposen igjen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar