søndag 2. mai 2010

Nytt hagesenter

Foto: Kow d.e. 29042010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Mange vakre blomster. Pent presentert var de også. Og kvaliteten så ut til å være god.


På åpningsdagen ruslet folk rundt og betraktet fargespillet og vareutvalget, men var det egentlig så billig?

Her står ugrasmiddelet Roundup og snilebekjempings-middelet Ferramol i store mengder fra gulvet og opp. Må oppbevares utilgjengelig for barn, står det på etiketten. Er da dette en heldig plassering?

Vi har mange hagesentre på våre kanter. Både i kommunen hvor vi bor og i nabokommunene.
Nå har vi fått ett til.
Den tyske byggvarekjeden Bauhaus åpnet torsdag et "kjempevarehus" for byggvarer i nabokommunen Vestby. Der er det også et hagesenter.
Det lokale markedet mangler ikke aktører. Som ligger laglig til. Kvalitet og priser varierer.
Bauhaus har annonsert sin åpning langt nedover i Østfold. Sarpsborg Arbeiderblad har hatt helsides annonser.
Skal man sette seg i bilen, og kjøre lange veger for å handle, må kvaliteten være høy og prisene jevnt over lave slik at det lønner seg å ta turen. Og handle stort. Ved småhandling blir "frakten" uforholds-messig høy. Og vinninga går opp i spinninga.
Det nye hagesenteret hadde så vidt jeg kunne se, fine varer. Men når man ser bort fra de rene åpningstilbudene, imponerte prisene ikke. Verken på planter, annet hageutstyr eller diverse bekjempnings-midler.
Sommerblomstene for utplanting så fine ut, men stauder så jeg ikke. Derimot var hyllene fulle av potter, potteskjulere, krukker og kar.
Og mer eller mindre vellykkede hagefigurer som folk i andre deler av Europa utstyrer hagene sine med, men som heldigvis er relativt skjeldne i Norge.
Vareutvalget fikk meg til å tenke på LIDL. Som skulle erobre det norske markedet, men trodde at de skulle få gjennomslag for sine "unorske" varer. Det gikk ikke så bra.
Skal hageinteresserte gidde å sette seg i bilen og kjøre et ekstra stykke for å handle inn - slik at hagetilbudet hos Bauhaus blir mer enn en døgnflue - må nok prisene ytterligere ned.
Fine planter av god kvalitet er ikke nok. Det har andre også.
Så Bauhaus bør nok først som sist se nærmere på prispolitikken.
Og vareutvalget.
Tenk på LIDL.

Ingen kommentarer: