Foto: Kow d.e. 02062013 ©
Klikk på bildet for å se større versjon
Denne planta stod i fjor sommer i en av "kjøkkenhagedunkene" på terassen. Vinteren har den tilbrakt i stua nede sammen med en lang rekke andre overvintrende planter. Her venter den på å bli plantet ut i "kjøkkenhagedunken" igjen.
Vi har hatt frisk kruspersille hele vinteren igjennom.
Vi "snauer" ikke ved å klippe av stilkene, men nøyer oss med å ta en eller to av "bukettene" ytterst på stilken.
De mange stilkene gir rikelig med persille.
Vannet, men sulteforet
Vi har passet på å vanne slik at planta ikke har tørket ut.
Men når sant skal sies, har den ikke fått gjødning.
Det burde den selvfølgelig fått.
Skjønt - det ser jo ikke ut til at den lider av mangel på næring som følge av den magre kosten.
Tilveksten er god, og fargen frisk grønn - spesielt på de nyeste stilkene og bladene.
Gjødslet jord
Nå har overvintreren imidlertid fått røttene godt plantet i gjødslet jord i en av "kjøkkenhagedunkene" som den deler med en økologisk dill og en økologisk sitronmelisse som er produsert for Coop av Elverhøy Gartneri AS.
Tre litt store planter som blir omfangsrike utover sommeren, får akkurat nok plass til å utvikle seg på i et plantekar med en diameter på 50 centimeter på toppen.
Krydderurter i potte er ferskvare og har begrenset holdbarhet, står det på plasten som omgir potta til de økologiske urtene når de selges.
Plantene har nok vokst opp innendørs - beskyttet mot vær og vind.
Nå får vi se om de tåler den brå omplantingen til vår "kjøkkenhage" i plantekaret ute på terrassen.
Det gikk bra i fjor.
Noe den seiglivede, frodige krsuspersilleplanta er et høyst levende bevis på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar