mandag 12. april 2021

Lavendelen er trimmet

 

Hva dette er? Jo, det er lavendelbedet etter hardhendt behandling med hekksaksa. Resultat? Kraftige, praktfullt blomstrende lavendelplanter utover sommeren og høsten. I forkant venter nellikplantene på sol og varme. Det samme gjør "fenrikshjertet" på den åpne plassen mellom lavendelplantene.

 
Vi har flere lavendelplanter. 
 
For mange år siden kjøpte vi en. Den har vi år om annet tatt stiklinger av. Nå har vi derfor flere lavendelplanter som pryder hagen både her og der.
 
Den opprinnelige planta står - sammen med noen av sine avkom - i et sørvendt bed ved innkjøringen til garasjen. Den vokser og blomstrer praktfullt hvert år. Årsaken er trolig at den blir skåret kraftig tilbake hver vår.
 
For uinnvidde ser det nok brutalt ut når vi lar hekksaksa gjøre jobben, men jeg får si som en gartner fra mitt opprinnelige hjemfylke, Østfold: "Døm likær det, se!"
 
Og det må de jo gjøre, ellers hadde de ikke hvert år belønnet oss med så kraftig gjenvekst og så rik blomstring.
 
Nå er det bare å vente og la naturen gå sin gang. Tørr sommer eller regnfull, lavendelen svikter oss nok ikke. Det har den i alle fall ikke gjort hittil. Vi har hatt glede av den i mange år allerede.


 

Ingen kommentarer: