mandag 17. mai 2021

17. mai er vi så glad i

 Foto: Kow d. e. 2021©
 
Flagget henger tungt og vått. Nesten bra at feiringen foregår digitalt i dag. Til og med hagen syns at det blir i det meste laget med regn.

De spanske margerittene er på plass i urnene på sitteplassen ved inngangen, men lobeliaen og bacopaen lar vente på seg. 

 
Vi pleier å stelle litt ekstra i hagen til 17. mai. Men ikke i år.
 
Vi har anskaffet elektrisk gressklipper, men den har vi ikke turt å bruke for det har regnet og vært vått hele tiden. Men gresset burde vært klipt. Både av hensyn til plenene og det estetiske inntrykket.
 
Pelargoniene fortsatt inne
Dessuten har det vært kjølig. Pelargoniaene står derfor fortsatt i biblioteket og i gjesterommet i stedet for å pryde de utplasserte urnene som står ferdige med jord og venter. 
 
De to pelargoniene som vi har satt ut - og som har måttet venne seg til utetemperaturen i ly på verandaen - har mistet noen blader og ser ikke ut til å ha det særlig godt. 
 
Og de pelargoniene som vi flyttet rett fra skjulet og ut i det fri, har ennå ikke begynt å skyte vekst- og bladknopper. Stilkene ser imidlertid ut til å være i live, så vi gir ikke opp eksperimentet.
 
Regnet de siste dagene har tvunget oss til å holde oss innendørs og sette hagearbeidet på vent.
 
Helligdagsfreden
Dessuten arbeider vi nødig i hagen på søndager, andre helligdager og høytidsdager. Og arbeid med larmende hageredskaper unngår vi helt og holdent på slike dager. Ikke fordi vi holder dagene hellig, men fordi vi har respekt for naboenes krav på ro og fred.

I dag kunne vi ikke under noen omstendighet jobbet ute. Regnet sørger for det. Vi får heller feire nasjonaldagen ved å høre på radio og se på TV.
 
Familiebesøk
Og i ettermiddag skal vi på besøk til vår datter Gry og hennes familie. Hvis du lurer, kan jeg betro deg at både husets frue og "familiegartneren" er ferdigvaksinert. Så da får vi våge oss ut og nyte den friheten som vaksinen gir oss.
 
Til dere alle: Gratulerer med 17. maidagen!
 
 

Ingen kommentarer: