Foto: Kow d. e. 04112018©
Klikk på bildet for å se større versjon.
Se der, ja. Røde, lekre, hjemmedyrkede tomater på kjøkkenveggen.
Vi kjøper ikke tomatplanter om våren.
Vi sår selv ved å legge tomatskiver med frø i potter med jord.
Vår metode gir fine planter.
Samt gleden ved å ha laget noe fra bunnen av.
Men det er et problem.
Tomatene på våre hjemmeproduserte planter, er noe seinere modne enn på kjøpelanter som er sådd tidlig og drevet fram i drivhus.
I år kom nattefrosten før tomatene rakk å bli røde.
"Vi gir dem en sjanse på kjøkkenveggen," tenkte vi.
Og som tenkt, så gjort.
Ettermodning inne er ikke alltid vellykket.
Tomatene kan nok bli røde, men ofte blir de i tillegg harde, ganske smakløse og lite spisevennlige.
Men ikke denne gangen.
Tomatene er førsteklasses.
Søte og gode.
Vi er glad for at vi gav dem en sjanse og ikke lot dem havne i komposten sammen med tomatriset.
Se også innlegget "Tomatene på veggen".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar