Når man sår på ren bommull, og passer på at vekstmediet er fuktig nok, kan man få med lange røtter når man forsiktig trekker karseplantene opp. Røttene er like velsmakende og sunne som resten av planta. Ingen grunn til å bruke kniv eller saks, altså!
Karse er en utrolig villig plante.Den personen er ikke født, som ikke lykkes med å dyrke karse - og vil ikke bli det heller.
Man legger bomull i et tynt lag i et kar, vanner, sår - gjerne tett - og så ordner plantene resten selv.
Alt man trenger å gjøre, er å passe på å holde vekstmediet fuktig og plassere skåla med plantene lyst.
Karse er en krydderurt.
"Familiens gartner" liker å bruke karse på tomat.
Ellers bruker han karse på ost og kjøttpålegg og over alt hvor det passer med litt ram karsesmak.
Og så knasker han karseplanter. Det er sunt, det er godt - og det gir en ettersmak som "familiens gartner liker".
Du blir ikke mett av å spise karse. Den er kalorifattig. Men den vesle planta er vitaminrik Den inneholder vitamin K, vitamin C, vitamin A, B2 og B6. Og den inneholder folater og kalium.
Går du rastløs omkring og verker etter å komme i gang med hagearbeidet ute, kan du korte ventetiden med å dyrke karse inne.
Det er hyggelig og tilfredsstillende å se noe grønt vokse. Og plantene er sunne for kropp og helse.
Å dyrke karse er godt for både sinn og kropp, altså.
Bare prøv, så skal du få se!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar