Foto: Kow d.e. 010809 ©
Klikk på bildet for å se større versjon
Vi har store staudebed, men har også noen planter i potter her og der. Det myker opp og mildner inntrykket av rette vinkler og steinsatt gårdsplass.
Klikk på bildet for å se større versjon
Hjemmeavlede pelargonier preger plantegruppen i det fargeglade hjørnet ved garasjen og har en fin kontrast i hvite margeritter og blå lobelia.
Vi har store staudebed, men har også noen planter i potter her og der. Det myker opp og mildner inntrykket av rette vinkler og steinsatt gårdsplass.
Noen av pottene står i et hjørne ved garasjen. De inneholder margeritter, lobelia og pelargonier ispedd en og annen blomkarse og en ukjent dekorativ, foreløpig blomsterløs, grønn plante som vi ikke vet hvor er kommet fra.
Pelargoniene er av egen avling.
Vi liker den sportslige utfordringen som ligger i å ta stiklinger og få flest mulig til å gro. Derfor har vi røde pelargonier i urner, i enkle plastpotter, og plantet direkte i jorda her og der.
Det medfører en del plukking av kronblader både på plantene og på bakken, men foreløpig føler vi at det er verdt bryet. Og tiden det tar.
I bakkant til venstre er lavendelen falmet og i ferd med å gå over i frø, og mot husveggen, mellom rosebuskene, klatrer en prydbønne til høyre, mens en solsikke som tilhører barnebarnet Marie, vokser pent og kontrollert til venstre.
Solsikkene - det er faktisk to av dem på ulike steder i det samme bedet - er sådd på skolen, tatt med hjem, tatt godt vare på og deretter overlatt til "Moff" som har dem i pensjon, fordi de nok står tryggere her enn i min datters hage hvor de egentlig burde høre hjemme.
Noen imponerende fart i veksten er det ikke. Blomsteranlegg er f.eks. ikke å se ennå. Så det er ikke sikkert at først Marie og så fuglene får så mye å glede seg over, men plantene har fått både vann og gjødsel i løpet av sommeren, så hvorfor de ikke er kommet lengre i utviklingen, er vanskelig å si.
Kanskje er det arvestoffet som er årsaken?
Det vedvarende regnet har fart hardt fram mot pelargonium-blomstene, men ikke gjort det unødvendig å vanne. Selv omtrent kontinuerlig regn har vanskelig for å trenge gjenom bladverket.
Vanning må til, og så får de litt gjødning "på kjøpet". Men ikke for mye. Vi vil heller ha blomster enn overdådig bladverk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar