Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene for
å se større versjon 3. mai 2013: Slik så settepotetene ut like før de kom i jorda i begynnelsen av mai.
28.07.2013: Og slik så nypotetene ut da de ble tatt opp i dag.
Jeg var sikker på at jeg satte blå poteter.
Men avlingen viser at de må ha vært gule.
Selv om de var mørke med lange blå groer.
Potetriset visnet for 2-3 uker siden.
Men først i dag ble potetene tatt opp.
Og spist.
En snau time etter opptak var de på tallerkenen - og smakte fortreffelig.
De ble kokt ganske kort - uten salt, men med noen dillkroner og -stilker i kokevannet.
Deretter ble de spist sammen med stekt laksefilet, kokte gulrøtter og agurksalat.
Det var akkurat nok poteter til ett måltid for to personer.
Verdt bryderiet?
Absolutt.
Å dyrke egen mat er morsomt.
Og egendyrket mat er sunn - ren og fri som den er for sprøytemidler og andre uhumskheter.
Og ikke minst: Poteter som man har dyrket selv, og som ikke har brukt mer tid enn absolutt nødvendig fra "åkeren" til tallerkenen, gir en smaksopplevelse som det er verdt å ta med seg.
Ferskpoteter som slike kortreiste poteter visstnok skal kalles på norsk, er kjempegode.
Syns min kone og jeg.
Derfor ofrer familiens gartner mer enn gjerne litt ekstra tid og arbeid for å kunne høste et måltid poteter av egen avling.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar